23948sdkhjf

Peab samarbetar för ökad lönsamhet

Som en del av Peabs åtgärdsstrategi har bygg- och anläggningsföretaget inlett ett samarbete med Balder för att vidareutveckla stadsdelen Varvsstaden i Malmö.
Samarbetet kommer att ske genom att Varvsstaden säljs i sin helhet till det av Peab och Balder gemensamägda utvecklingsbolaget Centur, skriver Peabägda Annehem i ett pressmeddelande.

Projektet är en del av Peabs åtgärdsprogram som genomfördes under hösten 2013, där det ingick att öka omsättningshastigheten för att uppnå en bättre balans mellan kapitalbindning och resultatgenerering. Strategin innebär att Peabs huvudsakliga ambition är att driva utvecklingsprojekt med utgångspunkt i byggrätter i egen balansräkning, där samarbete med andra partners är en möjlighet. Målet är att skapa ett kapitaleffektivt utvecklingsarbete med partners som förstärker affärerna och därmed lönsamheten.

Varvsstaden innehåller kommande byggrätter för ca 350 000 kvm bostäder och kommersiella ytor. Projektet syftar till att utveckla en ny stadsdel i Malmö på den plats där Kockums en gång bedrev varvsverksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094