23948sdkhjf

Byggvaruföretag etablerar nytt lager

Byggmax kommer att disponera drygt 20 000 kvadratmeter för sitt plocklager hos Alwex i Växjö.
I juli blev det klart att Byggmax flyttar sitt plocklager till Alwex i Växjö och inför avtalet var det flera aspekter som vägdes in:

– I vår omfattande upphandling har vi tittat på logistikläget i förhållande till vår verksamhet, prisläget och givetvis vem vi ska samarbeta med. När allt lagts ihop ledde vår totala bedömning att vi ville ha
Alwex som partner, säger Byggmax inköpschef Per Haraldsson, i ett pressmeddelande.

Lagret innehåller allt ifrån verktyg och färger till spik och skruv. Tyngre byggvaror som gips och annat skrivmaterial hanteras på Byggmax lager i Lysekil.

– Lagret i Växjö är mer arbetsintensivt jämfört med bulklagret i Lysekil, där det mesta hanteras med truck. Sett till antalet artikelnummer är det en stor del av vårt sortiment som nu ska hanteras av Alwex, säger Per Haraldsson.

Dessutom satsar Byggmax mycket på en växande e-handel till privatpersoner och denna del ska också skötas från Växjölagret.

Om Alwex
Alwex-koncernen erbjuder ett brett register av transporter, lagertjänster och logistiktjänster samt sten- och grusmaterial. Huvudkontoret ligger i Växjö och det finns även kontor i Kalmar, Uddevalla och Älmhult samt logistik- och terminalverksamhet i Växjö, Alvesta, Kalmar, Malmö och Jönköping. Alwex har cirka 180 anställda och ägs av ca 80 delägare som alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093