23948sdkhjf

Varning för hot från minskat ROT

”Vi är bekymrade över att vi kommer få se ett stort antal konkurser ”, uppger Nordic Gurantee’s vd.
Som en av Sveriges största aktörer inom entreprenadgarantier är Nordic Guarantee mycket oroade över vilka negativa effekter det minskade ROT-avdraget kan få för byggsektorn.

”Beslutet är inte tillräckligt genomarbetat och en genomgripande analys hur detta påverkar många entreprenadbolag saknas” , skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nordic Guarantee menar att de redan nu ser varningssignaler om ett dåligt orderläge efter årsskiftet hos många entreprenörer och flera att flera av bolagets kunder vittnar om kommande problem.

– De omedelbara konsekvenserna kommer troligen vara ett ökat antal uppsägningar i branschen men vi är bekymrade över den uppenbara risken att vi kommer få se ett stort antal konkurser i branschen i kölvattnet av sänkningen av ROT-avdraget, säger Nordic Guarantee’s vd Johan Brinkenberg.

För att bedriva sin verksamhet är många entreprenadföretag beroende av kreditvärdighet, som in sin tur avgör hur stora garantiramar som kan ges från bank eller fristående aktörer. De förväntade negativa effekterna från sänkt ROT-avdrag kommer, enligt Nordic Guarantee, att leda till sänkt kreditvärdighet för många entreprenörer och därmed försämrade förutsättningar att ta hem uppdrag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078