23948sdkhjf

KONEs teknik i skyhög attraktion

KONE har fått i uppdrag att modernisera Nya Zeelands högsta turistattraktion Sky Tower med den revolutionerande kolfiberbaserade hisstekniken KONE UltraRope.
Nyligen beslutades att KONEs senaste innovation UltraRope ska vara en del av moderniseringen av Sky Tower. Tekniken har utformats för att möjliggöra framtida hissfärder på upp till en kilometer, vilket är dubbelt så långt som dagens teknik klarar. Dessutom kommer energianvändningen minskas kraftigt och effekten av svajande byggnader mildras.

– Vi på KONE är mycket stolta över att få modernisera hissarna i den välkända Sky Tower-byggnaden i Nya Zeeland. Att byta ut de konventionella linorna i höga byggnader mot KONEs UltraRope ger stora fördelar i form av förbättrad energieffektivitet, längre livslängd och lägre känslighet för svajande byggnader, säger Juha Mennander, VD KONE Skandinavien.

Byggnaden, som är 328 meter hög, är en av landets populäraste turistattraktioner. Från utsiktsplatserna och restaurangerna på högsta våningen har besökarna en fantastisk utsikt över Auckland-området och den omgivande kustlinjen.

KONES ursprungliga moderniseringskontrakt är från 2012. Avtalet omfattar en fullständig uppgradering av utrustningen med flera branschledande KONE-lösningar och nu har alltså beslut fattats om UltraRope-tekniken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11