23948sdkhjf

Helena Stjernholm ny VD för Skanskaägare

Riskkapitalisten Helena Stjernholm tar över ledningen i Industrivärden.
Helena Stjernholm är utbildad civilekonom och i dag partner i riskkapitalbolaget IK Investment Partners med ansvar för IK:s Stockholmskontor.

– Det är mycket glädjande att vi kunnat knyta till oss Helena Stjernholm som har en betydande kunskap och erfarenhet inom kapitalförvaltning, aktivt ägande, företagsutveckling och bolagstransaktioner. Helena är väl lämpad för uppgiften att leda verksamheten och vidareutveckla Industrivärdens roll som en engagerad ägare för långsiktigt värdeskapande, säger Industrivärdens styrelseordförande Fredrik Lundberg i ett pressmeddelande.

Stjernholm har arbetat i olika befattningar inom IK sedan 1998 och var dessförinnan verksam som konsult på Bain & Company. Hon sitter i dag i ett antal bolagsstyrelser och är ledamot i Industrifonden.

– Efter sjutton år i riskkapitalbranschen har jag stor erfarenhet av investeringsverksamhet och aktivt ägande. I min nya roll kommer jag att få arbeta med större och i flera fall globalt verksamma börsbolag vilket känns som en spännande utmaning. Industrivärden är en aktad och framgångsrik aktör i svenskt näringsliv och på kapitalmarknaden. Jag ser verkligen fram mot att få leda den fortsatta utvecklingen av företaget, säger Helena Stjernholm.

Hon tillträder som vd i Industrivärden den 1 september 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064