23948sdkhjf

Multiconsult nya helägare till Link

Ett av Nordens största arkitektföretag, LINK arkitektur, blir nu helägt dotterbolag till Multiconsult ASA.
Det norska teknikkonsultföretaget har sedan tidigare varit den största aktieägaren i företaget och blir, från och med den 15 september, enda ägare.

– En enda ägare kommer att ge LINK arkitektur stärkt genomförandeförmåga och därmed större möjligheter att fortsätta utveckla LINK arkitektur som ett av Nordens ledande arkitektkontor, säger John Lydholm, VD i LINK arkitektur AB.

LINK arkitektur har haft en stark tillväxt de senaste åren med flera stora prestigeprojekt som ny- och ombyggnaden av Södersjukhuset, Citybanans nya station City samt inredningen av Stadsbiblioteket i Göteborg.

– Vi ser ökande efterfrågan på korsdisciplinära tjänster med mycket höga kompetens- och kvalitetskrav, där ingenjörer, arkitekter, planarkitekter och landskapsarkitekter samverkar. Samspelet mellan arkitektur och rådgivande specialister i projektens tidiga faser är centralt för att lyckas göra morgondagens urbaniserade samhälle hållbart, säger John Lydholm.

Multiconsult har som avsikt att upprätthålla LINK arkitektur som ett eget varumärke och arkitektkontoret kommer att vara organiserat som ett helägt dotterbolag till Multiconsult.

Multiconsult övertar i och med transaktionen alla tidigare ägares andelar. Säljare är WSP Europe och 4 av företagets anställda. Hela LINK arkitektur är värderat till 160 miljoner norska kronor.

Transaktionen väntas vinna laga kraft den 15 september 2015
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093