23948sdkhjf

Skanska i dansk miljardaffär

Balder köper bostadsprojekt med 430 lägenheter på Amager.
Skanska har ingått ett avtal med Fastighets AB Balder om att uppföra 430 bostäder på Amager Strandpark i Köpenhamn. Projektet har ett värde på 1,2 miljarder danska kronor och omfattar en yta på totalt 42 000 kvadratmeter fördelat på fem huskroppar med 210 tillhörande parkeringsplatser.

Hittills största bostadsprojektet i Danmark
Byggnationen kommer att uppföras i fem etapper, varav den första omfattar 90 bostäder med inflyttning under våren 2017. Sista etappen beräknas stå klar 2018.

– Det är vårt hittills största bostadsprojekt och är ett projekt där vi har utvecklat en allsidig produkt till den moderna familjen, säger Peter Nymann-Jørgensen, Managing Director i Skanska A/S, i ett pressmeddelande.

Det rör sig om tre olika typer av lägenheter, i bottenplan blir det etagelägenheter med tillhörande trädgård, mellan tredje och femte våningen byggs mindre lägenheter och högst upp skapas exklusiva penthouse-bostäder med egna terasser.

Det är inte första gången som Skanska i Danmark säljer bostadsprojekt till Balder. I höstas köpte fastighetsägaren ett projekt med 184 bostäder på Havneholmen i Danmark. Detta projekt ska stå klart nästa vår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078