23948sdkhjf

Stark byggbransch i Stockholm

Utvecklingen är den bästa på tre år.
Företagen i huvudstaden presterar fortsatt bättre än övriga landet men under andra kvartalet faller förtroendet. Undantaget är byggindustrin som flyttar fram positionerna och uppvisar den starkaste utvecklingen på tre år och de anställer på bred front. Det konstaterar Stockholms Handelskammare i sin nya konjunkturbarometer.

Läget bland hushållen är fortsatt nedstämd och förväntningarna på Sveriges ekonomi når sin lägsta nivå sedan finanskrisen.

– Byggbranschen uppvisar den starkaste utvecklingen på tre år. Det är väldigt positivt eftersom den är sysselsättningsintensiv och en viktig motor för hela ekonomin. En utmaning är dock att många byggföretag redan uppger att det är brist på arbetskraft. Orosmolnen med ihållande pessimism bland länets hushåll, liksom nya oroligheter i den globala ekonomin mot bakgrund av en fortsatt Greklandskris och kraftiga börsfall i Kina, bör få regeringen att tänka noga på vilka reformer man föreslår i sin kommande budget. Det säger Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschanalys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079