23948sdkhjf

Veidekkes rekordhöga orderingång

"Det är så här vi vill jobba", säger bolagets kommersiella direktör.
Samtliga av Veidekkes verksamheter visar positiva siffror för årets andra kvartal. Entreprenadverksamheten redovisar en omsättning på 1 609 Mkr för andra kvartalet 2014. Det kan jämföras med 1 395 Mkr motsvarande period i fjol.

Resultatet blev 28,6 Mkr, vilket kan jämföras med -10,1 Mkr och orderingången blev rekordhöga 3 711 MSEK mot 1 771 MSEK motsvarande period föregående år.

Även för Veidekkes svenska verksamhet totalt är siffrorna svarta. Omsättning uppgick till 1 919 Mkr, vilket kan jämföras med 1 535 Mkr motsvarande period i fjol. Resultatet uppgick till 66,9 Mkr, en rejäl ökning från fjolårets period på 3,2 Mkr.

Samma positiva utveckling gäller för samtliga enheter inom byggverksamheten och marginalen ökar om än från låga nivåer. God orderingång innebär att en stor del av årets budgeterade volym finns i order.

Framgångsrikt koncept
Att Veidekke växer samtidigt som det går bra för företaget beror dels på att marknaden går bra, men framför allt har koncernen valt en strategi som allt mer visar sig vara ett vinnande koncept.

– Vi arbetar med en involveringsstrategi där alla berörda aktörer arbetar i ett nära samarbete. Detta gör att vi blivit mer attraktiva för kunder och leverantörer, förklarar Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke, till Building Supply.

Veidekke har arbetat med strategin sedan några år tillbaka, men det är först nu som arbetsmodellen börjar komma på plats.

– Vi får nöjdare kunder och leverantörer och kan samtidigt skapa en bättre prisbild. Det är så här vi vill jobba, säger Lennart Weiss.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063