23948sdkhjf

Tvist bakom mångmiljonförlust

Byggnadsfirman Otto Magnusson redovisar en förlust på -18,5 miljoner. Huvudanledningen till vinstraset är en tvist med Akademiska Hus.
Resultatet för Otto Magnusson AB landade på -18,5 miljoner 2014, jämfört med -3,7 miljoner föregående år.

Den negativa siffran har påverkats av en väsentlig kostnad till följd av en mycket omdiskuterad tvist i en generalentreprenad med Akademiska Hus i samband med byggnationen av projektet Lux, det nya Humanist- och Teknologicentrum som uppförts för Universitetet i Lund. Projektet har orsakat företaget en kostnad på totalt 25,5 miljoner för projektförlust, viteskrav samt rättegångskostnader. Bortsett från detta visar verksamheten ett överskott för 2014. Detta skriver Otto Magnusson i sin årsredovisning.

Building Supply har varit i kontakt med Otto Magnussons vd som inte har något att tillägga i ärendet och hänvisar till att målet är prövat i skiljedomstol och Otto Magnusson förlorade.

Omsättningen för bolaget uppgår till 460 miljoner för 2014 att jämföra med 449 miljoner i fjol. Soliditeten uppgår till 8,2 procent. Det Malmöbaserade bolaget har i dagsläget cirka 160 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143