23948sdkhjf

Willhem satsar mot solen

På taket och fasaden till en av fastigheterna på Blidvädersgatan i Biskopsgården, Göteborg, sitter nu 160 solcellsmoduler som ska producera hållbar el.
Willhems satsning på solel fortsätter och nu har en fastighet i Biskopsgården i Göteborg fåt 160 solcellmoduler. Dessa beräknas producera motsvarande 15 lägenheters årsförbrukning av el.

För de boende innebär installationen i första hand ett mervärde i att bo hållbart.

– Förutom att vi minskar vår energianvändning hoppas vi att våra hyresgäster ska känna stolthet över att bo i ett hus som bidrar till en bättre miljö för framtida generationer, säger Ingela Oscarsson, energistrateg hos Willhem, i ett pressmeddelande.

Willhems mål är att den totala nettoanvändningen av energi och koldioxidutsläpp ska halveras mellan år 2011 och 2020. Pilotprojektet i Biskopsgården är en av flera insatser i arbetet att nå det målet. I Biskopsgården äger och förvaltar Willehem cirka 2100 hyreslägenheter byggda under åren 1950-1960.

Fakta solcellsprojekt
Totalt fem pilotprojekt ingår i Willhems satsning på solel. Projektet omfattar utvalda fastigheter på Lindängen och Hermodsdal (Malmö), i Skäggetorp (Linköping) och i Biskopsgården (Göteborg). Anläggningarna ska tillsammans generera runt 380 000 kWh/år, vilket motsvarar hushållselen för ungefär 152 lägenheter under samma period.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078