23948sdkhjf

Erlandsson-koncernen når milstolpe

Omsättningen över två miljarder.
I årsredovisningen för 2014 rapporterar Erlandsson-koncernen en omsättning på 2,1 miljarder. Detta är en markant ökning från fjolårets 1,4 miljarder.

”Vår tillväxt har varit möjlig genom att vi anställt flera ”Erlandssonare”. Under 2014 har vi växt med cirka 200 nya anställda” , skriver bolaget i sin rapport.

Resultatet uppgick till 23 miljoner för perioden, jämfört med 26 miljoner i fjol.

Det försämrade resultatet beror bland annat på att koncernen har expanderat kraftigt, bland annat genom en sammanslagning i Öst, som ska leda till kostnadsbesparingar samt möjlighet att i framtiden ta större projekt.

Sämre än väntat
För moderbolaget Erlandsson Bygg AB nådde siffrorna inte riktigt förväntningarna. Omsättningen blev 924 miljoner jämfört med 735 miljoner. Resultatet landade på 6,4 miljoner jämfört med 7,5 miljoner i fjol. Trots en ökad omsättning så hade man hoppats på bättre marginaler.

”Då marknaden har varit fortsatt osäker har marginalerna inte ökat lika mycket som förväntat. Resultatet i moderbolaget påverkas negativt genom en ny satsning på Drivmedel som inte föll väl ut” , enligt en kommentar i rapporten.

Dessutom har bolagets Byggservice tampats med avtal som tecknats under tuffare tider och därmed har för låg lönsamhet.

Inför 2015 är man positiv, då året inletts starkt och satsningarna som påbörjades 2014, framför allt i Stockholm, ser "mycket positiva ut".

Soliditeten för koncernen uppgår till 12 procent och för moderbolaget till 17 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078