23948sdkhjf

De tar miljard-uppdrag för Förbifart Stockholm

Genom kontraktet tar bygg- och anläggningsföretaget ytterligare grepp om skandinaviska marknaden.
Schweiziska bygg- och anläggningsföretaget Implemia har tecknat ett avtal värt 2,1 miljarder för infrastruktur vid Förbifart Stockholm. Av fyra konkurrenter ansvarar Implenia för den första konstruktionsdelen, sträckan FSE 403. Kontraktet har tecknats med Trafikverket och omfattar genomförande av projektet samt en del av planeringsarbetet.

Detta är det första projektet som Implenia har fått i Sverige tack vare förvärvet av Bilfinger Construction, som genomfördes i december i fjol.

”Detta framgångsrika förvärv speglar Implenias goda marknadsposition, och är en viktig milstolpe på vägen till att bli en av de ledande entreprenörerna inom komplexa infrastrukturprojekt i Skandinavien. Med detta senaste projekt har Implenia en orderstock på totalt ca 550 miljoner schweiziska franc på denna marknad sedan årets början”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Anläggnings-arbetena för FSE 403 startar i oktober 2015. Johannelundtunneln öppnas för trafik i 2026 efter en byggperiod på cirka sex år, följt av installationer osv.

Förbifart Stockholm
E4 Förbifart Stockholm är en ny sexfilig motorväg med tre körfält i två tunnlar, som binder samman norra och södra Stockholm från Kungens kurva i söder till Häggvik i norr. För att minska påverkan på känslig natur och kulturella miljöer kommer mer än 18 av sträckans 21 km motorväg läggas i tunnlar ner till 70 m djup, vilket gör det till en av de längsta vägtunnlarna i tätortsområden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062