23948sdkhjf

NCC bygger på höjden i Örebro

Byggjätten kompletterar idrottsområdet Behrn Arena med en toppmodern kontorsbyggnad med restaurang i bottenplan.
– Vi bygger ett toppmodernt kontor med putsad fasad och stora glasytor samt lokaler för en restaurang. De företag som väljer att hyra lokaler här får en lyxigt kort promenad till hockeymatcher i SHL-serien, bandy samt allsvensk fotboll, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC Construction, i ett pressmeddelande.

Kunden är BJC Group och Karaffen Förvaltnings. Byggnaden får 5 500 kvadratmeter kontor fördelade på sex våningar vid Orvar Bergmarks plats. Kontoret byggs utmed ishallens i norra gavel i Behrn Arena-området och byggs delvis ihop med hallen.

Projektet är ett samarbete med det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten AB och ett led i utveckling av Behrn Arena-området.

Området ligger mycket centralt. Med en promenad på 700 meter når man Stortorget med dess utbud av butiker och annan service. På en dryg kilometers avstånd ligger ortens tågstation. Lika långt är det till Örebro Universitet.

Byggstart är 1 oktober 2015 och kontoret ska vara färdigt i grundutförande i september 2016. Sedan görs anpassningar till hyresgästernas behov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078