23948sdkhjf

De bygger i Nacka

Nu står det klart vilka som föreslås tilldelas mark i den första markanvisningen i centrala Nacka för bostäder och handel.
Anvisningen omfattar cirka 120 hyresrätter och 200 lägenheter med fri upplåtelseform samt lokaler.

– Det stora intresset och det starka anbud vi fått visar på hur attraktivt Nacka är. Särskilt nu när vi bygger Nacka stad och tunnelbanan byggs ut, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Det är företagen Svea Fastigheter, Botrygg och Wästbygg som föreslås få bygga på marken. För att området ska blir en attraktiv och levande plats kommer husen byggas i kvarter med lokaler i bottenplan.

– Vi är glada för att få presentera detta förslag och ser framemot att nu planera utformningen av dessa nya kvarter tillsammans med byggherrarna, säger Hans Peters (C), kommunalråd.

Området ligger mitt i centrala Nacka, fem minuter från kommande tunnelbanestation Nacka C och den nya stadsparken. Utöver alla bostäder och arbetsplatser som ska byggas i Nacka stad ska även förskolor, skolor och äldreboenden byggas. När området är färdigbyggt kommer där finnas mellan 500 och 800 bostäder. I hela centrala Nacka planeras det för 4 600 lägenheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047