23948sdkhjf

Ökad lönsamhet för Swedol

Satsningarna på tillväxt börjar ge resultat.
Våra satsningar för tillväxt under det senaste året börjar ge resultat. Fler säljare på fältet, lyckade kundaktiviteter och ett attraktivt sortiment har bidragit till volymökningen.

För årets andra kvartal rapporterar Swedol en ökning av intäkterna med 13,4 procent jämfört med samma period i fjol. Siffran landade i år på 393,2 Mkr. Rörelseresultatet uppgick till 21,6 Mkr (16,8), + 28,6 %, och rörelsemarginalen till 5,5 % (4,8).
Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 25,1 Mkr (22,6).

Första halvåret ökade intäkterna med tio procent jämfört med föregående år till 729,4 Mkr. Nettoresultatet uppgick till 19,5 Mkr (13,6), + 43,4 % och kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 29,3 Mkr (24,1).

– Sammanfattningsvis kan vi se tillbaka på ett första halvår som ger skäl för viss tillförsikt även för det andra halvåret. Vi har fått kvitto på att våra marknadsinsatser är effektiva och att vi har våra kunders förtroende, kommenterar Clein Johansson Ullenvik, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Sämre för norska marknaden
I Norge har Swedol en offensiv marknadsplan för fortsatt försäljningstillväxt.

– Lönsamheten i vår norska verksamhet är inte tillfredsställande men vi fortsätter att arbeta med kostnadsbilden för att förbättra resultatet, menar Clein Johansson Ullenvik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078