23948sdkhjf

Science fictionbostäder till Göteborg

Lägenheterna planeras på ett berg ovanför Norra Gubberogatan.
Tidigare i veckan gav politikerna i Göteborgs byggnadsnämnd klartecken till stadsbyggnadskontoret att gå vidare med byggnadsplanerna runt Lagerströmsplatsen i Olskroken och Gårdaområdet. Det rapporterar P4 Göteborg.

Stadsbyggnadskontoret föreslår tio nya byggnader i området. Sex av dem ska byggas på bergssluttningen ovanför Norra Gubberogatan och påminner om en intergalaktisk dockningsstation ur Stjärnornas krig.

– Byggnaderna uppe på bergskammen ser spännande ut. Det är roligt att man kan tillföra bostäder i en sådan speciell miljö, det säger Johannes Hulter som är socialdemokrat och förste vice ordförande i byggnadsnämnden, till radiokanalen.

Enligt Göteborgs stad har förslag lämnats till kommunen från Fastighetsbolaget Lagerströmsplatsen AB, med avsikten att Rikshem AB ska bli långsiktig ägare. Byggherre är ej utsedd.

Totalt i området blir det 850 nya bostäder, varav cirka hälften av dem blir studentlägenheter. Dessutom ska det byggas kontor och kommersiella lokaler på cirka 9 000 kvadratmeter, samt 600 parkeringsplatser inne i berget ovanför Norra Gubberogatan.

Projektet ingår i jubileumssatsningen med 7 000 extra bostäder till 400 års jubiléet år 2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063