23948sdkhjf

De bygger också utan bygglov

Det är inte bara Serneke som påbörjar arbeten utan tillstånd. Volvo, kommuner och artister kan också ställa sig till skaran som har svartbyggen bakom sig.
Tidigare i veckan skrev Building Supply om att Serneke påbörjat byggnation av ett logistikcenter i Gårdsten där det saknades bygglov för två av de påbörjade anläggningarna. "Jag har aldrig varit med om något liknande", sa Göteborgs bygglovchef Pia Hermansson då i en kommentar till Göteborgs-Posten.

Men byggbolaget är inte ensamma om att påbörja byggen utan tillstånd. Volvo Personvagnar påbörjade exempelvis byggnationen av fabrikerna i Kina 2011 utan de tillstånd som krävdes från de kinesiska myndigheterna.

– Ja, det stämmer att vi ännu inte fått alla papper klara. Det är klart att vi hellre hade sett att det var på det sättet, men i detta fall måste vi lita på våra kinesiska kollegor. Vi har egentligen inget val eftersom vi ju ägs av ett kinesiskt bolag, sade informationschefen Olle Axelson då, enligt GP.

Ett annat exempel är 127 sommarstugor som uppfördes i Sunnanå hamn, på ett strandskyddat område. Skandalen kostade stadsarkitekten jobbet och ledde till fällande domar för honom och hela Melleruds byggnadsnämnd.

I Partille utan för Göteborg påbörjades bygget av den nya multihallen utan godkänt bygglov. Enligt detaljplanen skulle taket ha varit mer än två meter lägre än vad man byggde.

Flera svenska kändisar har också byggt utan godkänt bygglov, bland annat byggde Mikael Persbrandt ihop två separata byggnader på Ingarö till ett stort hus och Tomas Ledin satt som styrelseordförande i ett fastighetsbolag som inredde studentbostäder i en Uppsala-källare utan bygglov. 2011 tvingades bolaget betala en straffavgift på 75 000 kronor för tilltaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063