23948sdkhjf

Industrins bygginvesteringar väntas dala

Enligt en prognos från konsultbolaget Industrifakta dämpas industrins nybyggnadsinvesteringar med en tiondel under 2015.
Nedgången för industrins nybyggnadsinvesteringar kan komma att överstiga 10 procent. Det enligt konjunktur- och marknadsanalysföretaget Industrifakta, som hänvisar till statistik på fallande årstakt för industriproduktion från Statistiska Centralbyrån, SCB, för att backa upp sin pessimistiska prognos.

Industrifakta räknar dock med en "viss positiv rekyl" under 2016 med den internationella konjunkturen som den ständiga brasklappen.

Enligt Jens Linderoth, analytiker på Industrifakta, är Kina och Norge, vilka bägge utvecklas svagare än tidigare, som jokrar i sammanhanget.

— Norge är en viktig exportmarknad och Kina har avgörande betydelse för världsekonomin. 2012 uppgick den svenska industrins nybyggnadsinvesteringar till drygt 20 miljarder kronor. Vi tror inte att vi kommer tillbaka till den nivån inom den närmaste tvåårsperioden, säger Jens Linderoth i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078