23948sdkhjf

Veidekke storsatsar i Uppsala

Förvärvet av Rekab genomförs. Gör dessutom ytterligare ett storköp.
Allt är nu klart för Veidekke Entreprenads förvärv av verksamheten Rekab Entreprenad AB i Uppsala. Verksamheten – som består av 17 tjänstemän och 30 yrkesarbetare – har en omsättning på cirka 150 miljoner kronor och uppköpet gick igenom den 1 september. Förvärvet ligger i linje med Veidekke-koncernens mål om att växa i Sverige.

Samtidigt förvärvar Veidekke Bostad en attraktiv byggrätt inom detaljplanelagt område på cirka 13 000 kvadratmeter med planerad säljstart till hösten. Veidekke Bostad har i flera år försökt köpa mark och utveckla bostadsprojekt och därmed etablera sig i Uppsala.

– Just nu har vi tre bostadsprojekt igång samtidigt i Uppsala och räknar med att ha sammanlagt 300 bostäder i produktion inom några månader, säger Mårten Othérus, regionchef Mälardalen på Veidekke Bostad, i ett pressmeddelande.

Veidekkes långsiktiga satsning på bostadsbyggande i Uppsala innebär ökat tryck på koncernens entreprenadverksamhet. Här kommer förvärvet av Rekab väl till pass. Rekabs personal i Uppsala integreras i Veidekke Bygg och blir en avdelning i region Bygg Stockholm.

Då företagen delar värderingar inom många områden kommer det bli naturligt för Rekabs personal att arbeta enligt Veidekkes involverande arbetssätt som handlar om att skapa ett samspel som utnyttjar allas kompetens.

– Vi är väldigt glada för att få ett riktigt duktigt team av medarbetare till oss och vi hälsar alla varmt välkomna! säger Sture Nilsson, regionchef Bygg Stockholm i Veidekke, i pressmeddelandet.

Läs även: Veidekke: "En otroligt betydelsefull affär"
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078