23948sdkhjf

Benders protesterar mot höjd skatt

Byggvarutillverkaren kritisk mot höjd skatt på naturgrus.
Ove Bender, vd för byggvarutillverkaren Benders med säte i Edsvära, protesterar mot den höjda skatten på naturgrus som han menar snedvrider konkurrensen.

– När skatten på naturgrus infördes för tjugo år sedan var det kanske inte helt utan skäl, även om det officiella syftet var att delfinansiera EU-medlemskapet. På den tiden användes grustäkter till många onödiga ändamål, trots att bergkross ofta var en lämpligare råvara. Men skattens utformning tar ingen hänsyn till om det finns alternativa material eller ej, och nu är den tre gånger så hög, säger Ove Bender i ett pressmeddelande.

Den 1 augusti höjdes skatten på naturgrus från 13 kr till 15 kr. Höjningen försämrar den svenska takpannebranschens konkurrensvillkor ytterligare, menar en upprörd Ove Bender:

– Man kan fråga sig om regeringen över huvud taget vill ha någon industriproduktion kvar i Sverige. Det gäller inte bara oss utan drabbar många branscher där man driver bort svenska arbetstillfällen med tveksamma miljöargument. Våra produkter är tunga och transportintensiva, så av såväl miljö- som kostnadsskäl är det viktigt att råvarorna finns nära produktionen och att produktionen sker nära marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078