23948sdkhjf

Byggjätten tar kontrakt i norr

Skanska får i uppdrag av Länsförsäkringar Västerbotten att bygga ett miljöcertifierat kontor längs Rådhusesplanaden i centrala Umeå.
Kontraktet, som även innefattar rivning av befintliga byggnader samt ombyggnadsarbeten, är värt cirka 190 miljoner kronor. Det skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Det nya kontoret omfattar cirka 9 000 kvadratmeter bruttoyta, fördelad på sju våningar. Under huset ska företaget dessutom bygga ut befintligt garage med cirka 1 500 kvadratmeter. Därtill rivs en garagebyggnad på tomten och smärre ombyggnationer utförs i angränsande byggnader.

– Vi är väldigt glada och hedrade över att få uppdraget att bygga det nya kontoret åt Länsförsäkringar Västerbotten. Det är ett prestigeprojekt för oss som innebär spännande utmaningar. Dels ställs hårda krav på utformning och byggnation intill en gata som är klassad som riksintresse, dels ska byggnaden bli ett föredöme inom hållbarhet, säger Nicklas Hagervall, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att certifiera kontoret enligt det brittiska miljöcertifieringssystemet Breeam, nivå Very Good.

Förutsatt att detaljplanen vunnit laga kraft kan rivningsarbeten och förberedelser för byggnation, enligt Skanska, inledas i november i år. Avsikten är att det nya kontoret ska stå färdigt att tas i bruk under hösten 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078