23948sdkhjf

Stigande småhuspriser i alla län

Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till drygt 2,5 miljoner kronor.
Småhuspriserna steg med 4 procent under tremånadersperioden juni till augusti 2015, jämfört med föregående period – mars till maj 2015. På årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med nästan 10 procent. Det framgår av färska uppgifter från Statistiska Centralbyrån, SCB.

Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i samtliga län. Det län där priserna på småhus steg mest var Gotlands län med 11 procent, följt av Västernorrlands län med 8 procent. De lägsta prisuppgångarna såg man i Gävleborgs och Dalarnas län, där steg priserna med 1 procent. I storstadsregionerna Stor-Göteborg, Stor-Malmö och Stor-Stockholm steg priserna med 4-5 procent.

Även på årsbasis steg priserna i samtliga 21 län. Den största prisuppgången redovisas i Västerbottens län med 15 procent. Den lägsta prisuppgången återfinns i Jämtlands län med 2 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Göteborg och Stor- Stockholm steg priserna med mellan 9 och 14 procent.

Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till drygt 2,5 miljoner kronor under perioden juni – augusti 2015.
Läs mer om: SCB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062