23948sdkhjf

NCC startar återvinning av byggmaterial

Byggkoncernen storsatsar på hållbarhet inom branschen.
Nu tar NCC ytterligare ett steg mot visionen ”Att förnya branschen och erbjuda de bästa hållbara lösningarna” och på fredagen öppnade den första återvinninganläggningen i landet – i Utby utanför Partille.

Tanken med så kallade NCC Recycling är att lösa kundernas avfallshantering på ett praktiskt och långsiktigt hållbart sätt.

– Vi vill ta ansvar för det egna materialet fullt ut och försöka hitta flöden så att det går tillbaka in i produktion igen, säger Anna Janackovic, Area Manager North NCC Recycling, till Building Supply.

NCC tar via sina anläggningar emot, hanterar och bearbetar allt bygg-, anläggning- och rivningsavfall som en byggarbetsplats genererar. Därefter återvinns och återanvänds avfallet alternativt säljs som nytt återvunnet material och nya, återvunna material.

Beslut om NCC Recyclings verksamhet togs för ett par år sedan och därefter har arbetet pågått, men nu är alltså den första anläggningen installerad och klar att börja ta emot material.


Fakta: NCC Recycling

Ambitionen med NCC Recycling är att ta ett större ansvar för det avfall som branschen står för.

Privatpersoner och offentliga aktörer kan lämna sitt avfall hos NCC Recycling som ser till att materialen återvinns och återanvänds.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093