23948sdkhjf

Stockholmsbyggare blickar framåt

MVB Öst tappade i vinst förra året. Men regeringens bostadssatsningar ger stora möjligheter framöver, menar företaget.
Byggbolagets omsättning för 2014 låg på drygt 401 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 437 miljoner året innan.

Även vad gäller vinsten tappade företaget. Från en vinst före skatt på 13 miljoner kronor 2013, till 5,5 miljoner 2014. Detta enligt bolagets årsredovisning för 2014, som släpptes nyligen.

Företaget ingick flera betydelsefulla kontrakt förra året, enligt rapporten. Bland dessa kontrakt nämns bland annat kontorsanpassningar i Jarlahuset i Stockholm för musiktjänstföretaget Spotify, och hyresgästanpassning av 21 000 kvm för Securitas internationella huvudkontor på Lindhagensplan.

Building Supply har tidigare rapporterat om regeringens kommande satsningar på miljöupprustning av de gamla miljonprogramsområdena. Budgetpropositionen innehåller också löften om renoveringar av skolor som ska ge förbättrad arbetsmiljö och energibesparing.

MVB Öst ser här stor potential att ta framtida kontrakt, enligt årsredovisningen.

”MVB har stor kompetens inom dessa områden”, skriver ledningen men poängterar samtidigt också att det råder stor konkurrens om projekten i Stockholm.

”MVB kommer framöver att fokusera på att attrahera rätt medarbetare och räkna på rätt projekt. 2015 känns som ett år där byggbranschen kommer att präglas av försiktighet och gott omdöme”, avslutar ledningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078