23948sdkhjf

2015 års Isabellestipendiat är utsedd

"Hon visar med sitt företag ... prov på högklassig hantverksskicklighet", löd en del av motiveringen.
För fem år sedan instiftades Isabellestipendiet av inredaren tillika programledaren Isabelle McAllister. Isabellestipendiet är Sveriges första hantverkarstipendium för kvinnor. På torsdagen, under Hem, Villa & Bostadsrättsmässan i Stockholm, tilldelades plattsättaren Julia Schaffer Flemk 20 000 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var en enig jury som tog beslutet om att Julia Schaffer Flemk från Stockholm skulle bli årets stipendiat. Enligt ordförande Isabelle McAllister valdes Julia tack vare hennes hantverksskicklighet och viktiga jämställdhetsarbete inom branschen.

– Vi kan prata om jämställdhet till förbannelse men det gäller ju att faktiskt göra aktiva val. Därför tycker jag att Julia är en riktig förebild eftersom hon genom sitt eget företag ser till att lyfta fram andra kvinnor i byggbranschen, säger Isabelle McAllister i ett pressmeddelande från Rättviseförmedlingen.

Motiveringen till stipendiaten löd:
"Med sitt mod, djävlar anamma och sin aldrig sinande energi är 2015 års Isabellestipendiat en lysande förebild som påverkar byggbranschen till det bättre. Hon visar med sitt företag Julias Plattsättning & Bygg prov på högklassig hantverksskicklighet, ansvarsfull rekrytering, medvetet nätverksbyggande och är på det sättet en inspiration för kvinnor som vill bli eller redan är aktiva hantverkare. Det är en ära att tilldela Julia Schaffer Flemk historiens femte Isabellestipendium."

Julia Schaffer Flemk driver sedan 2014 Julias Plattsättning & Bygg där majoriteten av de anställda är kvinnor. För henne var stipendiet ett bevis på att det arbete hon gör är önskvärt och uppmärksammas i samhället.

– Äran som kommer med utmärkelsen ger mig styrka att kämpa vidare när mitt förändringsarbete vissa dagar känns tungt. Om jag lyckas få upp intresset för bygg-yrkena hos ett antal kvinnor och tjejer, så vet jag att deras inträdande i byggbranschen på automatik kommer att förbättra den osunda yrkeskulturen, säger Julia i pressmeddelandet.

Läs även: Rekordmånga nominerade till Isabellestipendiet
Läs även: Stipendium ska hylla kvinnor i byggbranschen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094