23948sdkhjf

Lindab upprättar bryggeri i Afrika

Tar två stora uppdrag, i Nigeria och på Elfenbenskusten, som en del i att bredda sin marknad.
Lindabs Building Systems division, som haft utmaningar med vikande marknader i Ryssland och Vitryssland under en längre tid, satsar nu på att vinna ny mark i Afrika. Det framgår av ett pressmeddelande.

I nigerianska Calabar har Lindabs byggnadsdivision fått i uppdrag att konstruera, leverera och övervaka uppförandet av en 8 500 kvadratmeter ny tillverknings- och serviceanläggning för General Electric-Emerald Olja & Gas. Ordern är värd cirka 30 miljoner och kommer att levereras från slutet av 2015 och cirka ett år framåt.

Den andra ordern, avsedd för Anyama på Elfenbenskusten, är värd cirka 56 miljoner kronor och omfattar byggnader och produktionsenheter för ett nytt Heineken-bryggeri. Leveranserna är schemalagda till 2016.

Anders Berg, vd och koncernchef på Lindab, uppger att breddandet av marknaden är en långsiktig satsning för byggbolaget:

– På kort sikt uppväger detta inte den kraftiga nedgången på våra ryska och vitryska marknader, men vi fortsätter att arbeta med både nya och befintliga marknader samt den övergripande strategiska inriktningen och verksamhetsstrukturen. Det är en fortsatt utmanande situation, men det finns tecken på gradvis förbättring, säger han i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141