23948sdkhjf

Lindab får rysk order

Levererar ny idrottsarena med plats för cirka 3 000 sittande åskådare till Salekhard i norra Ryssland.
Lindabs Building Systems har erhållit en order uppgående till cirka 43 miljoner kronor att leverera en Astron-byggnad till Salekhard, som är belägen vid polcirkeln i norra Ryssland.

Den nya arenan består av en ishockeyrink med plats för cirka 3 000 sittande åskådare, träningshallar, tennisbanor, tre simbassänger och ett gym. Arenan kommer även att användas vid kulturella arrangemang och utställningar.

Hela arenakomplexet består av flera av Astrons en- och flervåningsbyggnader med en total sammanlagd area på 28 880 kvadratmeter. Huvudbyggnaden har en så kallad AT Polygonal struktur med en fri räckvidd på 58,5 meter. På samtliga takytor används taksystemet LMR600 med 300 millimeters isolering av typen Astrotherm med optimerad täthet och termisk förmåga, samt hög snölastkapacitet om 320 kilo per kvadratmeter i den regionen.

– Med hänsyn till den svåra marknadssituationen i Ryssland, arbetar vår byggsystemsdivision med kraft på den ryska marknaden där vi lägger fokus på särskilda marknadssegment och utvalda regioner, säger Lindabs vd och koncernchef Anders Berg i en kommenterar.

Leveranserna sker under andra halvåret 2016. Arenan planeras kunna invigas under 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078