23948sdkhjf

De förvärvar mark och bygger 1100 bostäder

VD: "Sverige är i stort behov av bostäder".
Bostadsutvecklingsbolaget Obos Sverige AB meddelar att de under senaste månaderna har förvärvat mark för att utveckla cirka 1100 bostäder till ett beräknat värde om drygt 3,5 miljarder kronor. Det framgår i ett pressmeddelande från bolaget.

I markförvärven ingår bland annat ett nyligen tecknat avtal med HSB gällande en större markaffär där Obos Sverige förvärvar mark på flera orter i Mellansverige. Marby vid Bråviken i Norrköping och Knivsta norr om Stockholm är exempel på orter där nya områden med bostäder kommer att växa fram i bolagets regi.

– Sverige är i stort behov av bostäder. I arbetet med att lösa bostadsbristen på kort och lång sikt krävs att vi stora aktörer i byggbranschen tar vårt ansvar. För oss är markförvärv en viktig del i vår strategi för att effektivt kunna leverera bostäder där människor vill bo och leva och därmed aktivt delta i den svenska samhällsutvecklingen, kommenterar Joakim Henriksson, vd i bolaget.

Obos Sverige bedriver projektutveckling i syfte att förädla mark till levande områden runt om i Sverige. Genom sina varumärken Myresjöhus, SmålandsVillan och OBOS Bostad erbjuder bolaget olika typer av boende såsom villor, radhus och lägenheter under olika upplåtelseformer. En växande del inom koncernen är satsningen på kommersiella fastigheter och samhällsbyggnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11