23948sdkhjf

Bråk i Lindabs ägarled

Representanten för huvudägaren Creades stängs nu ute från styrelsen, om valberedningen får som den vill. Det skriver Sydsvenskan.
Börsnoterade Lindab har gått igenom en turbulent tid med motgångar parade med beslut om förvärv och satsningar. Kjell Nilsson har varit ordförande i styrelsen och valberedningen föreslår att han ska få fortsätta på posten.

Huvudägaren Creades vill ha en annan kandidat och har agerat genom sin representant i valberedningen, men blev överkörda.

"Vår utgångspunkt har varit att vi – likhet med övriga bolag där vi är största ägare – skulle tillsätta ordförandeposten, men vi har även föreslagit såväl andra kandidater som processer som skulle identifiera kandidater som skulle accepteras av de större ägarna", skriver Per Frankling, vd i Creades i ett pressmeddelande.

Nu blir det ingen post alls för Creades, enligt det förslag till ny styrelse som valberedningen lämnat, vilket överraskar Per Frankling:

– Om den största ägaren med tio procent av aktierna vill sitta i styrelsen och föreslår en representant som är kvalificerad så har jag inte hört talas om att man inte skulle få det, säger han till di.se.

Per Frankling sitter i den nuvarande valberedningen och styrelsen och har reserverat sig mot förslaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078