23948sdkhjf

SSAB satsar grönt

Lanseras nytt produktutbud för hela byggbranschen.
Det nya produktutbudet, som säljs under produktnamnet GreenCoat®, blir ett av det bredaste för hela byggbranschen och omfattar ett noggrant sammansatt utbud av hållbara och energieffektiva färgbelagda produkter för tak, fasader och regnvattensystem.

– Våra biobaserade GreenCoat-produkter är de enda produkterna på marknaden som innehåller en hög nivå av förnybara växtoljebaserade råvaror i färgbeläggningen, säger Olavi Huhtala, chef för SSAB Europe som är en del av SSAB-koncernen, i ett pressmeddelande.

Sedan sammanslagningen mellan SSAB och Ruukki har de bästa teknikerna och de bästa erfarenheterna från båda företagen kombinerats för att skapa ett utbud av färgbelagda produkter som är både bredare än någonsin och dessutom marknadens grönaste erbjudande.

Bättre prestanda
I den nya produktportföljen har de flesta GreenCoat-produkter tillverkats med en biobaserad teknik där växtoljebaserade komponenter ersätter en stor andel av traditionellt lösningsmedel framställt ur fossil olja. Den här unika tekniken som har patenterats av SSAB minskar det ekologiska fotavtrycket.

– Vi gillar att säga att våra produkter förbättras av naturen, eftersom beläggningen inte enbart erbjuder miljöfördelar utan även förbättrad prestanda, förklarar Olavi Huhtala.

Färgbelagda stålprodukter av varumärket GreenCoat finns tillgängliga direkt från SSABs produktionsanläggningar och från SSABs lager. Detta garanterar en kort leveranstid och en omfattande kundservice.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078