23948sdkhjf

Derome förvärvar Setra Plusshus

Bolaget utökar sin verksamhet av industriell produktion av bostadshus i trä.
Derome har i nyligen kommit överens med Setra Group om ett förvärv av dotterbolaget Setra Plusshus. Därmed utökar Derome sin verksamhet av industriell produktion av bostadshus i trä.

Det var under slutet av förra året som Derome tog ett investeringsbeslut att satsa på husproduktion med rationell volymbyggnadsteknik. Placeringsort för den nya fabriken är ännu inte fastställd, men i och med förvärvet av Setra Plusshus stärks den satsningen ytterligare.

Setra Plusshus levererar kundanpassade bostadshus i trä med hög prefabriceringsgrad. Erbjudandet omfattar koncept för småhusbebyggelse som radhus, kedjehus och fristående villor, men även flerfamiljshus, hotellbyggnader och olika förtätningsprojekt. Produktionen sker i värmländska Kristinehamn och i Renholmen utanför Skellefteå.

Förvärvet av Plusshus ligger i linje med den satsning som Derome tidigare har aviserat gällande egen produktion av bostadshus i trä med modern och rationell volymbyggnadsteknik. Bostadsbyggande och inte minst trähusbyggnation ökar i takt med en fortsatt ökad bostadsbrist i landet, och därför är vikten av resurseffektiva lösningar en förutsättning för att skapa en långsiktig och hållbar lösning för ett ökat bostadsbyggande.

– Trä är det mest miljövänliga av byggnadsmaterial och Deromes unikitet är att hantera hela värdekedjan, från skog till färdigt hus, säger Peter Mossbrant, vd på Derome Hus, i ett pressmeddelande.

– Det byggs fler trähus idag, både villor och flervåningshus. Det gynnar hela koncernen och med ett inarbetat koncept som Plusshus kommer vi igång tidigare än tänkt och det ger oss synergier när vi ska utveckla den planerade fabriken på västkusten, fortsätter han.

Plusshus kommer från 1 juni att ingå i Deromekoncernen under namnet Derome Plusshus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078