23948sdkhjf

ByggPartner närmar sig First North

Slutligt pris vid listningen på First North kommer att fastställas genom ett anbudsförfarande.
ByggPartner offentliggör prospekt och villkor i samband med listningen på Nasdaq First North Premier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet är riktat till allmänheten i Sverige samt institutionella investerare i Sverige och internationellt.

Erbjudandet omfattar 6 053 552 befintliga aktier i bolaget, motsvarande 50 procent av antalet utestående aktier.

Det slutgiltiga priset i erbjudandet kommer att fastställas genom ett anbudsförfarande och kommer följaktligen att baseras på efterfrågan och de allmänna marknadsförhållandena. Erbjudandepriset kommer att fastställas inom intervallet 33–37 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för bolagets totala antal utestående aktier om 400–448 miljoner kronor.

Erbjudandepriset per aktie förväntas offentliggöras omkring den 1 december.

– Vår övergripande målsättning är att skapa bestående värden för våra kunder och aktieägare. Det gör vi genom att göra det vi är bäst på, bygga fastigheter och fortsätta utveckla vår partneringmodell. Vi jobbar hårt för att visa att ByggPartner är ett byggbolag med stabil lönsamhet och tillväxt, säger vd Sverker Källgården.

ByggPartner är ett renodlat byggentreprenadföretag med kompletterande verksamhet inom byggservice och byggnadsställningar. Den huvudsakliga verksamheten inom byggentreprenad omfattar ny- och ombyggnation av kommersiella fastigheter, bostäder och samhällsfastigheter. Bolaget är verksamt i Stockholm, Mälardalen, Uppsala, där det ser en stor tillväxtpotential samt i Dalarna där bolaget är ett av de marknadsledande byggföretagen.

ByggPartner grundades i Falun 1992 av Bo Olsson som varit operativt verksam i bolaget fram till 2008.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079