23948sdkhjf

Norsk rekordorder till Bravida

Totalt kommer 50-60 anställda arbeta med projektet.
Bravida har tecknat kontrakt med norska vägverket, Statens vegvesen, om att leverera elinstallationer till utbyggnaden av Eiganes- och Hundvågtunneln i Stavanger, Norge. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordervärdet motsvarar cirka 290 miljoner kronor och uppdraget uppges vara Bravidas största någonsin inom elinstallationer för vägtunnel i Norge.

Eiganestunneln blir 3,7 kilometer lång och ska leda ut E39 utanför Stavanger centrum. Hundvågtunneln är en 5,6 kilometer lång undervattenstunnel som ingår i en fastlandsförbindelse i området.

– Detta kontrakt betyder mycket för Bravida. Vi har en kompetent organisation i Stavanger som är väl förberedd på de krav som beställaren kommer att ställa. Dessutom har Bravida gedigen erfarenhet från andra stora projekt på den norska marknaden, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida.

Bravidas uppdrag omfattar bland annat dragning av 364 000 meter kablar för kraft, belysning, signaler, ledljus och jordkablar, installation av nästan 4 000 armaturer, 840 ledljus, 450 belysta informationsskyltar och 240 övervakningskameror.

Projektstart är beräknad till juni 2017, och projektet kommer att pågå i cirka två år. Totalt kommer 50-60 anställda från Bravida i Norge att vara engagerade i arbetet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078