23948sdkhjf

Moelvens bästa år sedan 2007

Nu har de passerat 10 miljarder i omsättning.
Under 2016 ökade Moelven rörelseintäkterna med 6,8 procent till 10.350 miljoner norska kronor (9.690). Det framgår av ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet för årets sista kvartal på 64 miljoner norska kronor är på i princip samma nivå som föregående år (65). Rörelseintäkterna under fjärde kvartalet sjönk med 1,1 procent till 2.456 miljoner norska kronor (2.483). Minskningen beror på försäljning av verksamhet.

– Vi har passerat 10 miljarder i omsättning och ackumulerat har rörelseresultatet ökat med 23,5 procent. Detta beror i huvudsak på en fortsatt tillfredsställande efterfrågan på produkter från koncernens trämekaniska verksamhet och en bra och sund aktivitetsnivå i projektdivisionen, säger koncernchefen Morten Kristiansen.

Orsaken till resultatförbättringen är omstruktureringar och effektiviseringsåtgärder i flera företag i koncernen.

– Förbättrings- och effektiviseringsarbetet fortsätter och det är spännande projekt på gång i hela koncernen. De två största sågverken som vi har i Sverige – Moelven Valåsen och Moelven Notnäs – genomgår en stor organisationsmässig förändring. Samtidigt planeras det för investeringar på omkring 160 miljoner kronor i maskiner och utrustning. Åtgärderna ska vara genomförda sommaren 2019. Målet är att dessa enheter ska bli våra mest effektiva och lönsamma, säger Morten Kristiansen.

I Norge visar fastlandsekonomin tillväxt och oljesektorn försvagas mindre. I Sverige justeras dock aktivitetsförväntningarna ned något efter en period med mycket hög aktivitet. Övriga Europa fortsätter med en marginell positiv tillväxttakt.

För koncernen samlat förväntas rörelseintäkterna öka något.

Moelven Industrier är en skandinavisk industrikoncern inom byggsektorn. Bolaget är uppdelad på tre huvudsegment i närmare 50 bolag som ligger i Norge, Sverige, Danmark:

Moelven Timber producerar sågade trävaror och förädlade industrikomponenter, Moelven Wood utvecklar och tillverkar ett brett sortiment av träbaserade bygg- och interiörprodukter huvudsakligen för försäljning i byggvaruhandeln och Moelven Byggsystem som består av affärsområdena Limträ, Byggmoduler, Bygginredning och Elektrotjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078