23948sdkhjf

Riksenheten mot korruption utreder MKB-härvan i Malmö

Kommunala byggupphandlingar för mångmiljonbelopp riggades.
Det var i februari som Sydsvenskan avslöjade att Malmös kommunala bostadsbolag, MKB, skakas av en omfattande korruptionshärva.
Granskningen visade att kommunala byggupphandlingar för mångmiljonbelopp hade riggats – där samtliga upphandlingar vunnits av samma skånska byggbolag.

MKB fick kännedom om korruptionshärvan i november, då underleverantörer i ett brev pekade ut en nu sparkad MKB-anställd och det favoriserade byggbolaget.

Enligt Sydsvenskan har varken den sparkade MKB-anställde eller det favoriserade byggföretagets vd velat kommentera affärerna när Sydsvenskan kontaktat dem.
En vecka efter att den MKB-anställde fick sparken lämnade MKB också in en polisanmälan, enligt tidningen.

Specialutbildade poliser utreder härvan
Nu tar Riksenheten mot korruption över ärendet, rapporterar Sydsvenskan . Enheten finns i Stockholm och är specialiserad på olika former av mutbrott eller ärenden där ledande personer i samhället har missbrukat sina befattningar.

Korruptionsåklagare Johan Lindmark ska nu nysta i härvan tillsammans med specialutbildade poliser från Nationella korruptionsgruppen vid NOA, Nationella operativa avdelningen.

– Vi har precis fått ärendet och förhoppningen är att vi kan ta tag i detta per omgående, säger kammaråklagare Johan Lindmark till Sydsvenskan.

Han säger också till Sydsvenskan att han inte kan svara på om man i nuläget har några misstänkta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.299