23948sdkhjf

Bravida förvärvar Kirunaföretag

Målet är att bredda sin verksamhet i gruvregionen.
Installationsjätten Bravida har köpt det Kirunabaserade företaget Pounus rör AB, vars verksamheter är installation och service samt industrirör. Pounus rör Ab har växt kraftigt sedan det startade 2012. 2013 omsatte man drygt tre miljoner kronor och 2016 var den siffran uppe i 22 miljoner. De säljs nu till Bravida.

– Vi ser region Malmfälten som en mycket intressant marknad med både gruvnäringen och flytten av Kiruna stad. Bravida är idag representerade inom el, vs och ventilation i regionen, säger Tage Lundin, Bravidas regionchef i Malmfälten i ett pressmeddelande.

Nu utökas alltså företagets portfölj i gruvregionen. Pounus gör vvs-installationer, service, industrirör och har också en betonghåltagningsdel.

– Nu stärker vi vår verksamhet ytterligare genom köpet av Pounus rör och kan därmed möta kundernas efterfrågan på ett bättre sätt.

Stefan Pounu och Ingemar Pounu är i dag ägare till företaget. Ingemar Pounu kommer att fortsätta jobba med verksamheten och få en ledande position i Bravidas Kirunaverksamhet.

– Bravida blir en ny kompetent ägare till Pounus rör och tillsammans kan vi fortsätta vår utveckling, med högre kompetens och stärkta resurser samt ett bredare totaltekniskt utbud, säger Ingemar Pounu, vd för Pounus rör.

Verksamheten ska nu integreras med Bravida. Affären får igenom den 1 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078