23948sdkhjf

Fyra av 40 får möjlighet att bygga i Södertälje

Tre gamla aktörer och en ny när Södertälje givit för-markanvisningsavtal för Daldockan.
Det kommer att bli Lundbergs, PEAB, Rikshem och Wästbygg har alla fått för-markanvisningsavtal till det som kan komma att bli 700 nya lägenheter i nära anslutning till Scanias huvudkontor. Det handlar om en tillbyggnad i området Saltskog/Mariekälla.

Det kan komma att byggas upp till 700 bostäder i området, och det är en av Södertälje kommuns största markanvisningar de senaste åren skriver Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

– Att förtäta Saltskog med nya bostäder och samhällsservice ligger helt i linje med våra ambitioner att bygga Södertälje helt och hållbart. Fler bostäder i nära anslutning till stadskärnan är även viktigt för våra exportindustriers personalförsörjning, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Företagen är en blandning av byggföretag och tidigare fastighetsägare som har valts ut. Totalt lämnade ett fyrtiotal företag in förslag, vilket även det var en historiskt hög siffra.

I för-markanvisningsavtalet har den nya Södertäljeaktören Wästbygg fått ansvar för att bygga bostäder samt ett äldreboende och förskola. Wästbygg är mycket positiva till att ha fått en del av marknaden och tror att en av anledningarna till att de fått det är att det är fler aktörer som ska samverka i området.

— Vi på Wästbygg har god erfarenhet av projekt där det krävs mycket samordning med övriga aktörer vilket jag tror spelade in vid markanvisningsförfarandet, säger Emma Bergenholm.

Ett för-markanvisningsavtal innebär att aktörerna har möjlighet att säkerställa sina respektive åtaganden fram till det att slutligt markanvisningsavtal kan tecknas. Anledningen är att Södertälje kommun parallellt arbetar med en ny strukturplan för området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079