23948sdkhjf

Lindab får fortsatt Catena-förtroende

Fastighetsbolaget fortsätter utveckla i Helsingborg och beställer energieffektiv byggnad i order värd 48 miljoner kronor.
Lindab får i uppdrag att leverera en energieffektiv byggnad om cirka 30 000 kvadratmeter av Catena, i en order värd 48 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Ordern följer en tidigare leverans företagen emellan, när Catena förra året beställde två byggnader av Lindab till en sammanlagd yta av 58 000 kvadratmeter.

Då handlade det om Catenas konceptanläggning för e-handelslogistik utanför Ängelholm, men denna gång blir platsen några mil söderöver. I området Helsingborg Östra har Catena ett markområde på cirka 270 000 kvadratmeter, som i sin tur ger utrymme för nybygge av logistikyta på cirka 105 000 kvadratmeter, där byggnaden ska uppföras.

Målet är att skapa en hållbar och energieffektiv byggnad som ska certifieras enligt Green building, där energiuppvärmningen beräknas till max 10 kWh. Hyresgästerna Nowaste logistics, som ägs av frukt- och grönsaksgrossisten Everfresh, har redan tecknat ett långt hyresavtal för byggnaden.

Byggstart för stommen beräknas till strax efter årsskiftet, med planerat färdigställande i slutet av sommaren nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109