23948sdkhjf

NCC värvar ny vd och koncernchef från Sweco

Efter fem år som vd på Sweco kommenterar NCC:s nya värvning: "Det känns som att komma hem."
Tomas Carlsson har blivit utsedd till ny vd och koncernchef för NCC. Han har sedan tidigare arbetat inom bolaget, då senast som affärsområdeschef för NCC:s svenska byggverksamhet.

– Det känns som att komma hem. Jag ser mycket fram emot att leda NCC och ser en stor potential att utveckla verksamheten vidare, säger Tomas Carlsson, i ett pressmeddelande.

Tomas Billing, ordförande i NCC, välkomnar det nya tillskottet.

– Jag är mycket glad över att Tomas Carlsson blir NCC:s nästa vd. Tomas känner NCC:s verksamhet väl och under sin tid på Sweco har han fått möjlighet att bredda sitt kunnande. Han har skaffat sig erfarenheten att leda en konsultverksamhet och dessutom sett olika byggbolag agera på marknaden. Tomas projekterfarenheter passar NCC som hand i handsken, säger han i pressmeddelandet.

Tillträde senast i juli
I slutet av oktober 2017 rapporterade vi att NCC valde att bryta med dåvarande koncernchef Peter Wågström. I samband med detta utsågs bolagets chefsjurist Håkan Broman att ta vid som tillförordnad vd.

Läs också: NCC bryter med koncernchef

Tomas Carlsson tillträder sin nya tjänst som vd och koncernchef senast i juli 2018. Fram till dess fortsätter Håkan Broman som tillförordnad vd.

Sweco inleder process att utse efterträdare
Under tiden fortsätter Tomas Carlsson som vd och koncernchef för Sweco, en roll han haft sedan 2012.

– Under sina fem år på Sweco har Tomas lett utvecklingen från ett starkt nordiskt företag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. Jag har uppskattat att arbeta med Tomas och vill personligen tacka honom för hans insatser. Jag vill också önska Tomas lycka till med sin framtida karriär på NCC, säger Johan Nordström, styrelseordförande Sweco, i ett pressmeddelande.

Tomas Carlsson säger att det är dags för nya utmaningar efter sina fem år på Sweco.

– Efter fem fantastiska och föränderliga år känner jag att det är dags att gå vidare till nya utmaningar. Sweco är starkare än någonsin och har vuxit från att vara ett ledande företag i Norden till att bli det ledande företaget i Europa. Detta samtidigt som vi har uppnått en signifikant förbättring av den underliggande verksamheten, säger han i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109