23948sdkhjf

Grönt ljus för 550 nya bostäder i Högsbohöjd

Projektet är en del av Bostad2021.
Detaljplanen för nya området i anslutning till Pennygången i Högsbohöjd, Göteborg, har fått tummen upp. Därmed kan Stena Fastigheter påbörja sitt nya byggnadsprojekt – 550 nya bostäder, förskola, äldreboende och kommersiella lokaler. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Första etappen lägenheter kommer att stå klara till 2021, och det är bara början. Det kommer att finnas ett brett utbud av både små och stora bostadsrätter och hyresrätter och bostäder för de som vill ha ett gemensamt boende med nya och gamla vänner, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg, i en kommentar.

De nya husens placering i miljön utgår från samma principer som när Pennygången byggdes. Däremot ligger stort fokus på att möta dagens krav gällande estetik och hållbarhet.

– Vi bygger utifrån en vision om ett attraktivt och hållbart boende med blandade upplåtelseformer och med en grön tråd i det vi gör. Bland annat finns önskemål om mataffär, cykelverkstad, gym och prylbytarrum, vilket vi tar med oss in i våra nya kvarter i Högsbohöjd, säger Agneta Kores.

Satsningen är en del av Bostad2021 där 7000 nya bostäder uppförs i Göteborg. Det är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och flera entreprenörer. Målet är att samtliga ska vara klara till 2021 – året då staden fyller 400 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078