23948sdkhjf

Två svenska byggjättar sluter samverkansavtal

Det fem år långa avtalet fokuserar på norra delarna av landet.
Riksbyggen och Skanska har tecknat ett samverkansavtal. Anledningen är att de båda bolagen vill öka kvalitet, effektivitet och ha fokus på hållbarhetsfrågorna genom hela byggprocessen. Det skriver de i ett pressmeddelande.

Avtalet vara i fem år och gäller först och främst nyproduktion av bostäder i Luleå, Umeå och Uppsala.

– Det känns mycket bra att vi har formaliserat ett samarbete med Skanska i norra Sverige. I samverkansprojekten kommer vi nu att få en kontinuitet och möjlighet till ökad kunskapsöverföring och effektivisering mellan projekten. Målsättningen är att vi både ska kunna uppnå ökad nytta för våra kunder och en förbättrad, långsiktig konkurrenskraft, säger Carl-Henrik Appel, regionchef på Riksbostad Stockholm/Uppland/Norr, i pressmeddelandet.

Det togs fram över för att man vill satsa på ökad social hållbarhet. Det innefattar antalet lärlingsplatser, fokus på en sund arbetsmarknad genom inkludering, men även arbetsmiljö och mångfald. Bolagen söker nu lämpliga projekt att genomföra inom ramarna för samverkansavtalet.

– Vi har haft ett gott samarbete genom åren i ett antal byggprojekt och har idag pågående bostadsprojekt i Umeå och Uppsala. Det är alltid en fördel med långsiktiga samarbeten. Vi gläder oss åt detta avtal som är speciellt då vi gemensamt tillför medel för innovationer, säger Marcus Andersson, regionchef, Skanska Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078