23948sdkhjf

White Arkitekter vann pris i Cannes

Skellefteå kulturhus plockade hem pris i kategorin Civic & Community.
White Arkitekter, byrån som ligger bakom Skellefteås nya kulturhus, vann i veckan pris i Cannes för den nämnda byggnaden. Det var på 2018 års upplaga av MIPIM/ Architectural Review Future Project Awards de vann och priset uppmärksammar obyggda eller ej färdigställda projekt, världen över. Skellefteå kulturhus vann i kategorin Civic & Community.

– Vi är otroligt hedrade över att vinna med ett sådant här tufft motstånd. Skellefteå kulturhus hyllar på ett unikt sätt hantverket bakom den kreativa processen, så det känns fantastiskt att vårt täta samarbete med ingenjörsföretaget Florian Kosche och beställaren Skellefteå kommun får ett erkännande, säger Oskar Norelius och Robert Schmitz, arkitekter på White, i ett pressmeddelande.

Motiveringen var att projektet är “ett elegant projekt, som undersöker trä som hållbart byggnadsmaterial med god visuell effekt. Detaljerna är väl utförda och ljuset fångar träets mjukhet. Interiören är lika övertygande som exteriören”.

– Utformningen och konstruktionen av Skellefteå kulturhus visar att genom innovation kan uråldriga material och metoder användas på nya sätt för att skapa hållbar arkitektur, säger Oskar Norelius och Robert Schmitz.

Vi har tidigare skrivit om det kommande kulturhuset som även ska innehålla ett hotell. Mer om det hittar du här .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062