23948sdkhjf

Omfattande ombyggnad

Vårdboende blir förskola och stödboende

Nu ska det tidigare vårdboendet Stagnellska nära Karlstads centrum byggas om och renoveras på ett hållbart sätt vad gäller såväl installation som byggnadsteknik. Renoveringen startar omgående i Stagnellska byggnaden och därefter i Stjärnhuset. Ombyggnationen beräknas vara klar under slutet av 2020. Efter färdigställande kommer byggnaden att innehålla flera olika verksamheter.

– Efter färdigt projekt kommer det att bli sju kommunala förskoleavdelningar med 140 barn och en avdelning kooperativ allergiförskola med 20 barn. 36 trygghetsboende, 6 LSS-boende, 15 stödboendelägenheter. Vi kommer också att bygga möteslokaler, nytt produktionskök och ett aktivitetscenter med skapande verksamhet. Gården blir en förskolegård med möjlighet för äldre och barn att mötas, säger Jonas Haglund på teknik och fastighetsförvaltningen Karlstad kommun.

Nya ytterväggar med dagens krav på energihushållning byggs upp innanför befintlig tegelfasad så att 70-talsarkitekturen bevaras. I Stjärnhuset, som är en del av Stagnellska hemmet, berörs de befintliga lägenheterna i mindre omfattning. Ytskiktet kommer att renoveras och lägenheterna kommer att få kyla och brandsprinkler. Alla balkonger och utrymningstrapphus kommer att glasas in.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med Karlstad kommun.

Ombyggnaden beräknas kosta cirka 130 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079