23948sdkhjf

Milstolpe för stadsutbyggnad

Beslut om tunnelbana kan ge stora byggprojekt

Den nya stadsdelen Hagastaden i norra kanten av Stockholm knyter samman staden med Solna med nya bostäder och arbetsplatser vid ett av världens främsta områden för Life Science. Här ska den nya tunnelbanestationen ligga med en uppgång mot Torsplan i Stockholm, och tre entréer i norr i anslutning till Solnavägen, Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Den 26 augusti togs detaljplanen för utbyggnaden av tunnelbanan till Arenastaden via Hagastaden och Södra Hagalund av kommunfullmäktige i Solna. Med beslutet ger Solna stad klartecken till utbyggnaden av tunnelbanan från Odenplan till Arenastaden, via Hagastaden och Södra Hagalund. Planen omfattar tunnlar och anläggningar under mark samt tillhörande anläggningar ovan mark, som till exempel entrébyggnader.

Beslutet om detaljplan är en milstolpe för utbyggnaden av ny tunnelbana genom Solna och en förutsättning för en hållbar stadsutveckling. Nya bostadskvarter, torg och förskolor växer fram i anslutning till de tunnelbanestationerna, vilket också bidrar till stadens medfinansiering av utbyggnaden av tunnelbanan och den nya stationen Södra Hagalund, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095