23948sdkhjf

Beijer vill påverka miljöarbetet mer 

Bygghandlarna glöms bort när det pratas om hållbarhet och miljöarbete, det menar i alla fall Alexandra Rosenqvist, miljö- och hållbarhetschef på Beijer. ”Vi blir ofta bortglömda i hållbarhetsdiskussionerna, trots att vi har stor inverkan på byggarnas slutgiltiga beslut”, säger hon. 

Bygghandlarnas roll i hållbarhetsarbetet spelar inte bara roll för en hållbarare framtid, utan även för att man ska få behålla affärerna, menar Beijer. 

– Det handlar om att vi får korrekt, uppdaterad information från producenterna, men också om att våra säljare berättar för entreprenören att det faktiskt finns hållbara lösningar som kan underlätta för dem att nå kraven. Sedan ligger såklart det slutgiltiga valet hos kunden, säger Alexandra Rosenqvist. 

Allt fler av Beijers kunder efterfrågar cirkulära lösningar, bland annat för att kunna nå tajta deponikrav. Beijer levererade till exempel nyligen stenullsisolering från Rockwwol till kontorshuset Solna United. 

Men enligt Beijer är det inte bara återvinningsbara material som är lösningen, utan även smart logistik och specialmått. 

– Det är tydligt att det går åt rätt håll, hållbarhet är en hygienfaktor som vi måste förhålla oss till för att överleva på lång sikt. Samtidigt är det viktigt att vara realistisk och inse att det är mycket som spelar in för att kunderna ska kunna prioritera hållbarhet i sitt val av byggmaterial. Produkterna måste hålla en fortsatt hög kvalitet och det måste finnas en affär i det. Här har beställaren oerhört stor makt, säger Alexandra Rosenqvist. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.16