23948sdkhjf

Ska ge handledning i onormal utveckling

Genom projektet NormViz ska arkitekturbranschen bidra till att en mer mångfacetterad vision för städer syns redan på planeringsstadiet.

– Om vi bara tänker på vår stad som en plats med fint väder och glada barn som leker, missar vi alltid flera viktiga perspektiv. Staden är komplex, ska vara komplex och vi måste också hantera den så. Helt enkelt sluta förenkla och försköna. Normkreativa visualiseringar ger oss möjlighet att gestalta vardagen ur fler perspektiv, säger Lisa Wistrand, Kulturgeograf och samhällsplanerare på White Arkitekter.

Deltagarna i projektet är Chalmers Tekniska Högskola, RISE, Skanska, White Arkitekter och Visual Arena vid Lindholmen Science Park.

– Normkritik och normkreativitet är ovana begrepp för många. Att göra en handbok och guide som blir tillgängliga för alla handlar om att sprida kunskapen som vi har tagit fram i forskningsprojektet. Det är fantastiskt om vi på Skanska i rollen som samhällsutvecklare kan vara med och utveckla inte bara oss själva utan en hel bransch, säger Christina Ingelsten, affärsutvecklare på Skanska Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094