23948sdkhjf

Cordel Norden AS förvärvar Congrid

Programvarutillverkaren Cordel Norden, som levererar bland annat till byggföretag är överens kmed Congrid Oy om att gå samman. 

Syftet är att stärka företagen och möjliggöra internationell tillväxt.

Cordel Norden tillhandahåller programvara och tjänster för attdigitalisera byggföretag och hantverkare. Företaget består av tre dotterbolag med 8 kontor i Norge och Sverige. Cordel Group har 110 anställda och betjänar mer än 75 000 användare från mer än 8 000 kunder.

Congrid Oy är verksam inom programvara för byggkvalitet och säkerhetshantering i Finland med mer än 150 kunder. Lösningen är ett värdefullt verktyg för mer än 10 000 aktiva användare inom byggbranschen. Congrid har 27 anställda i Finland och Sverige.

Congrid har en lösning som hjälper företag och hantverkare att vara kompatibla och säkra på att information samlas in och bearbetas digitalt.

- Vi har och kommer att stärka vårt fotavtryck med programvaran inom kvalitet- och säkerhet i Norden, säger Gustav Line, vd i Cordel Norden AS.

“Sedan 2013 har vi hjälpt byggföretag att styra sin kvalitetssäkring och sitt säkerhetsarbete i riktning mot transparens och datadrivet beslutsfattande.

Byggföretagen använder i allt högre grad fältdata i sin verksamhet,  Att gå samman med Cordel stöder vår strategi att bli nummer ett i Norden,  tillägger Timo Makkonen, VD Congrid Oy.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094