23948sdkhjf

Svensk betongleverantör köper sju fabriker

Den familjeägda svenska koncernen Thomas Concrete Group med säte i Göteborg, gör tre internationella och offensiva förvärv.

Det är det tyska betongföretaget Fertigbeton KUMM GmbH och tillgångarna i de amerikanska betongföretagen Palmetto Ready-Mix Inc och Benton Ready-Mix of Florence Inc som nu köps upp av miljardkoncernen. Totalt rör det sig om sju betongfabriker.

Förvärven innebär att alla tre verksamheterna helt kommer att ingå i Thomas Concrete Group, och ägarskiftena genomförs under de första två veckorna i januari 2022. Fabrikerna i både Tyskland och USA tillverkar i dagsläget fabriksbetong till både bostadsbyggande och kommersiella fastigheter liksom till infrastrukturprojekt.

 – Det här är tre strategiska affärer som ligger helt rätt i tid och plats för Thomas Concrete Group. Med ytterligare betongfabriker i USA och Tyskland får vi utökad produktionskraft liksom produktportfölj, vilket kommer gynna både befintliga och nya kunder. I USA är det marknader vi känner till väl medan i Tyskland är det en helt ny geografisk region vi nu etablerar oss i. Det är ännu ett inspirerande steg i att fortsätta expandera och stärka koncernen globalt, säger Hans Karlander, vd och koncernchef på Thomas Concrete Group.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068