23948sdkhjf

Stor rot-härva upp i rätten

Nu inleds rättegången. Sju utpekade misstänks ha lurat staten på 9 miljoner kronor med falska rotavdrag via ett byggföretag i Tvåstad, påstår åklagaren. 

Rot-härvans huvudpersoner  utgörs av byggföretagets ägare och en näringslivsprofil som ska ha hjälpts åt, rapporterar lokaltidningen Ttela. Genom oriktiga ansökningar om rotersättning har cirka 9 miljoner kronor felaktigt betalats ut från staten. 

Flera av de som åtalas är lokalt kända profiler i Vänersborg och Trollhättan, uppger SVT Nyheter.  Skandalen om den misstänkta rothärvan började rullas upp när Skatteverket inledde en utredning av fakturor och ansökningar om rot-avdrag. Ett byggföretag i Trollhättan hamnade i utredningens fokus, och 2017 uppgav Skatteverket att totalt 60 personer var inblandade i härvan.

Fusket ska enligt utredningen ha gått ut på att falska fakturor skickats till vänner och släktingar. Fakturor som sedan använts för att ansöka om rotavdrag.

– Min huvudman förnekar brott, men är väldigt glad att det äntligen ska bli en domstolsprövning efter alla dessa år, säger advokat Ulrik Smedberg.

Rättegången pågår fram till den 16:e juni i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078